Sukukirjat

 

Matti J. Kankaanpään kirjoittama

JUNTUSTEN SUKU I

kirja käsittää ajanjaksolta 1550 -1800 Taipalsaaren, Iisalmen, Juuan ja Kainuun sukuhaarat, teoksessa on 351 sivua. Juntusten suku I julkaistiin vuonna 1998. Painos oli 1000 kappaletta. Kirjan hinta on jäsenille ja kirjastoille 40 € ja muille 55 €.

Kirjan voit tilata Taloudenhoitaja Eila Säkkiseltä, sähköposti: eila.sakkinen@tilitoimistosakkinen.fi

 
Jarmo Paikkalan kirjoittama

JUNTUSTEN SUKU II

Toinen osa käsittää vuodet 1800 - 1900, ja se on suoraa jatkoa ensimmäiselle osalle niin, että I osan viimeiset perhetaulut kytkeytyvät suoraan II osan tauluihin ja lisäksi on I osan tietoja on jonkin verran täydennetty. Huomattavasti I osaa laajempi teos on ilmestynyt 2005. Kirjoittaja  Jarmo Paikkala, joka on kokenut sukuhistorioitsija ja kirjoittanut useita teoksia itäsuomalaisista suvuista. Kirjan hinta on sukuseuran jäsenille 60 € ja muille 75 €.

Kirjaa voi tilata Taloudenhoitaja Eila Säkkiseltä sähköposti: eila.sakkinen (at) tilitoimistosakkinen.fi

 
JUNTUSTEN SUKU III

On edelleen tietojekeruuvaiheessa. Tavoitteena on tuottaa mahdollisimman laaja teos vuodesta 1900 nykypäivään. Teoksen syntyä hidastaa moni tekijä: Suku on levinnyt maantieteellisesti laajalle alueelle, ja koska perhetaulut tulevat sisältämään elossa olevia henkilöitä tulee rajoittavana tekijänä vastaan uusi henkilötietolaki, jonka mukaan tietojen julkaisemiseksi sukukirjan kaltaisessa rekisterissä tulee olla henkilön lupa.

Sukuseura on kerännyt tähän mennessä mittavan määrän tietoa, mutta jotta julkaisusta tulisi mahdollisimman kattava tietoja otetaan edelleen vastaan. Lisäksi toivomme mukaan kertomuksia ja valokuvia, ettei kirja jäisi pelkäksi sukutaulujen luurangoksi. Perhetauluun tulevia tietoja voi ilmoittaa oheisella lomakkeella. Tai vastaavat tiedot voi lähettää myös sähköpostitse, jolloin sähköpostin lähettäminen korvaa lomakkeen allekirjoituksen ja antaa luvan tietojen julkaisemiseen. Tärkeäää on, että lomakkeella ilmoitettavat tiedot kytkeytyvät Sukukirja II:n johonkin perhetauluun.

Perhetietoa ja muuta materiialia voi toimittaa sukukirjaan tarjolle Juhani Juntuselle: Kalevantie 36, 89800 Suomussalmi kk. puh. 0405658571. Sähköposti: juhani1112@gmail.com