Vaakuna ja viiri

Vaakuna

 

Suomen Heraldinen Seura on rekisteröinyt sukuvaakunamme, joten nyt se on Juntusten sukuseuran jäsenistön käytettävissä. Luonnollisesti sukuseuran hallituksen tehtävänä on työstää erilaisia vaakunan käyttötapoja. 

Jäsenistö voi toimittaa hallitukselle ideoita vaakunan käytöstä. Ideat tulevat perille sihteerin kautta.

Vaakunamme ilmaisee Juntusten suvulle ominaiset tunnusmerkit vuosisatojenkin takaa: siinä on kuvattuna eräaihe sekä polku, juntu.

Juntusten vaakuna-aihe on kuvattu ”heraldiikan kielellä” Suomen Heraldisen Seuran luovuttamassa kunniakirjassa numero 1070:

Kultaan ja siniseen katkoisella kilvellä aaltokoroinen vuorovärinen riuku. Yläkentässä kaksi korosta kasvavaa ja alakentässä kaksi tyvestä kasvavaa kuusta vuorovärein. Pistokypärä. Lakipunos kultaa ja sinistä. Kypäränpeite sininen, vuoripuoli kultaa. Kypäränkoristeena kaksi sinistä kuusenoksaa ja niiden välissä kultainen viritetty jalkajousi, jonka nuoli on sininen.

 

Viiri

 

Sukuseuran hallituksen kautta tarjotaan edullisesti seuran isännänviiriä. Viirin koko on 50 x 300 cm, viirin hännän leveys on 15 cm. Materiaali on perinteisesti kudottua Finlayson lippukangasta 155g/m2. 


Yläosan vaakunatunnus on painettu kahdella kompaktilla värillä (sinisellä ja keltaisella). Viiriä voi tilata sukuseuran taloudenhoitajalta.